Wethouder

Frans

Frans Stravers

Wethouder

Na 22 jaar als fractievoorzitter van de DGG deel uit gemaakt te hebben van de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo is Frans sinds 9 juni 2022 wethouder. Binnen het college van Burgemeester en Wethouders houdt hij zich bezig met Economie, recreatie en toerisme, duurzaamheid, Natuur & milieu, Wijkontwikkeling, accommodatiebeleid en onderwijs.

Frans heeft 22 jaar als commercieel directeur bij een multimedia bedrijf gewerkt en was voorzitter van de coöperatie van bedrijven op bedrijventerreinen in Nuenen. Frans is jaren actief geweest in het jeugd- en jongerenwerk. Hij was voorzitter van de Stichting Jeugdbelangen Geldrop Centrum. Nu richt hij zich helemaal op het wethouderschap.

De keuze voor de DGG is voor Frans de keuze voor concrete actie. Hij houdt van aanpakken en is van mening dat de politiek herkenbaar moet zijn voor iedereen. Doen wat je belooft, is en blijft zijn motto.

Frans is Loco-burgemeester en heeft een brede portefeuille met onder anderen:

 • Economie
 • Recreatie en Toerisme
 • Informatisering en automatisering
 • Digitalisering
 • Archiefbeheer
 • Duurzaamheid
 • Natuur en milieu
 • Wijkontwikkeling
 • Gebiedsgericht werken
 • Accommodatiebeleid
 • Onderwijs
Peter

Peter Looijmans

Wethouder

Het is voor velen een verrassing dat ik door de DGG voorgedragen ben als wethouder van onze gemeente. Ik had zelf een jaar geleden ook niet kunnen dromen deze mooie functie ooit te mogen aanvaarden, maar soms neemt het leven aangename wendingen. Nu het zo ver is dat ik wethouder ben van onze mooie gemeente stel ik me graag op deze manier aan u voor en hopelijk later nog een keer persoonlijk.

In 1961 ben ik geboren aan het Bogardeind in Geldrop. Mijn vader kwam van Zesgehuchten en mijn moeder uit Braakhuizen. Een “product” van beide zijden van het spoor en de Dommel.  

In 1967 zijn we met ons gezin verhuist naar de Akert wat toen een nieuwbouw wijk was. Ik heb de lagere en middelbare school doorlopen in Geldrop en ben in mijn jonge jaren lange tijd lid geweest van de voetbalclub en later de scouting als lid en als leiding.

Na de middelbare school en aansluitend militaire dienstplicht ben ik in de textielindustrie gaan werken bij Jansen de Wit aan de Langstraat in Geldrop  en later, na de verhuizing van Jansen de Wit, op industrieterrein De Spaarpot. Dit bedrijf ging zoals veel textielindustrie failliet en na een periode gewerkt te hebben voor uitzendbureaus heb ik besloten weer naar school te gaan.

Ik ben Personeel en Organisatie gaan studeren aan de Hogeschool Eindhoven. In de tussentijd was ik vooral betrokken als leiding bij Don Bosco Scouting in Geldrop. Daar heb ik ook mijn vrouw leren kennen.

Na het behalen van het diploma P&O heb ik acht jaar bij de Arbeidsinspectie gewerkt als medewerker Personeel en Informatie. Een interessante tijd waar ik veel geleerd heb over veiligheid, gezondheid en welzijn op het werk. In 1999 kreeg ik de kans om als personeelsfunctionaris aan de slag te gaan bij Severinus (gehandicaptenzorg) in Veldhoven. Een geweldige tijd heb ik daar gehad. Mooi werk met heel betrokken medewerkers. Ik ben als vrijwilliger 12 jaar begeleider geweest van een bewoner van Severinus  bij de thuiswedstrijden van PSV. Enorm leuk en dankbaar.

Na Severinus ben ik aan de slag gegaan als P&O adviseur bij de St. Anna Zorggroep in Geldrop.

Een geweldige baan in een mooie organisatie in mijn eigen woonplaats.

Vervolgens ben ik aan slag gegaan als teamleider op Berkenheuvel op de PG afdeling. Ook hier heb ik lange tijd met veel plezier gewerkt. Ik was in die tijd ook voorzitter/secretaris van HSV De IJzeren Man en raadslid in onze gemeente.

In 2011 is mijn vrouw, met wie ik 29 jaar samen was op 48 jarige leeftijd overleden na een langdurig ziekteproces, Een zware (zwarte) periode.  Met ons gezin hebben we op onze manier er het beste van gemaakt. Ik kijk met trots naar mijn twee dochters die, inmiddels volwassen, deze moeilijke tijd doorstaan hebben en op een positieve manier volop bezig zijn met hun toekomst.

Recent heb ik interim werkzaamheden uitgevoerd voor zorginstellingen en ben ik als vrijwilliger actief geweest. Als vrijwilliger was ik werkzaam bij Cultureel Centrum Hofdael, als buurtbemiddelaar bij de LEV groep en als secretaris bij De Doorzetters.

In mijn vrije tijd mag ik graag naar live (blues)muziek gaan kijken/luisteren of zoek ik de rust op met een wandeling in de natuur. Vissen is ook een van mijn liefhebberijen. En ik ga graag een avondje rikken met mijn vrienden van de TEGRV (Tweede Echte Geldropse Rik Vereniging)

En nu. Ik krijg de kans om wethouder van Geldrop-Mierlo te mogen zijn. Voor mij een enorm eervolle kans om iets terug te doen voor het dorp, de gemeenschap, waar ik mee ben opgegroeid en waar ik met veel plezier al 56 jaar verblijf. Ik ga mijzelf met hart en ziel inzetten voor onze mooie gemeente. En hopelijk weet u mij te vinden als er iets te bespreken valt!

Peter heeft de portefeuille: 

 • Werk en Inkomen
 • Armoedebeleid
 • Kunst
 • cultuur
 • oudheidkunde
 • Dierenwelzijn
 • Sport en bewegen