Nieuws

Week van de ondernemer was een succes.

frans

Veel gezien, veel geleerd.

In November had ik het idee opgepakt om, naar aanleiding van de dag van de ondernemer, een week van de Geldrop-Mierlose ondernemer te organiseren. De accountmaner bedrijven Veronique van der Zee en de accountmanager bedrijven in de horeca en toerisme Giel Kantelberg pakten de handschoen op en zo kwam de week tot stand.

Elke dag was er een activiteit.

Op maandag was er een ontbijt met de horecaondernemers en dit heeft ertoe geleid dat er nu een werkgroep van horecaondernemers gevormd is die samen met de gemeente kan overleggen over zaken die deze groep ondernemers betreffen.

Op dinsdag zijn de accountmanagers samen met de centrummanagers door de centra van Geldrop en Mierlo gelopen en hebben zij door de ogen van de centrummanagers naar het centrum gekeken.  Dit heeft nieuwe inzichten opgeleverd.

Op woensdag was ik te gast bij OVM (Ondernemersvereniging Mierlo) Daar sprak Wim Daniëls en als wethouder werd ik natuurlijk door hem op humoristische wijze gewezen op het feit dat het vroeger beter was dan nu. Daarnaast sprak ik een aantal ondernemers en we gaan samen kijken of het niet mogelijk is om een deel van de Brainport gelden die naar de regio komen ook in onze gemeente terecht te laten komen.

Op donderdag hadden we een bijeenkomst voor ondernemers georganiseerd rond het thema energie. Ook voor ondernemers zijn de alsmaar stijgende energiekosten een groot probleem. Tijdens de bijeenkomst kwamen een aantal schrijnende gevallen voorbij. Maar ook onze energiecoaches waren aanwezig. Zij kunnen ondernemers helpen om energie te besparen. Voor een kleine vergoeding maken zij een energiescan van het pand van de ondernemer en geven zij adviezen hoe energie bespaart kan worden. Dit was voor veel ondernemers niet bekend. Dus daar gaan we wat aan doen. Tevens hadden de ambtenaren van duurzaamheid een brochure gemaakt met alle regelingen en subsidies op het gebied van duurzaamheid waar de ondernemers gebruik van kunnen maken. Dit helpt de ondernemers ook.

Tenslotte ben ik op vrijdag op bezoek geweest bij een aantal bedrijven zoals Bacio waar de dag begon met een lekker kopje koffie met natuurlijk een lekker chocolaatje erbij. Vervolgens ging ik samen met Giel naar Eethuis Reintje en daar werden we getrakteerd op de Sinterklaas soufflé uit de frituur met slagroom. Een lekker warm toetje. In de middag ging ik in Geldrop op bezoek bij Roomexperience Geldrop een entertainment locatie met allerlei activiteiten zoals escaperooms, een gamehal en lasergames. Hier kwam ik een oude bekende tegen waarmee ik in de jaren 80 van de vorige eeuw het OJC-popfestival in het centrum van Geldrop heb georganiseerd. Ook hier kwam het vraagstuk van de energiekosten op tafel. Vervolgens ging ik samen met Veronique op bezoek bij Groenrijk Geldrop. Hier had ik een mooie slagroomtaart meegenomen voor het personeel omdat Groenrijk dit jaar 30 jaar bestaat. De week van de ondernemer sloot ik af in Winkelcentrum de Coevering. Hier werd ik door een aantal ondernemers ontvangen in Nagelstudio Mariëlle. We spraken over de vraagstukken die de ondernemers hier bezighouden en we maakten een rondje door het winkelcentrum om een aantal zaken ook met eigen ogen te bekijken. Heel informatief.

Het was een succesvolle week met direct al een aantal resultaten, een aantal vragen en verzoeken die we nog nader moeten bekijken en zaken die we nu gaan oppakken.