Nieuws

DGG raadslid Frans Thijssen op de bres voor de speeltuin in de Skandia

speeltuin skandia

Lintje knippen

Op 24 mei 2023 was het zover. Na een periode van anderhalf jaar samenwerking tussen de gemeente, buurtbewoners en DGG-raadslid Frans Thijssen, werd de speeltuin aan de Beneden Beekloop feestelijk geopend. Na een korte toespraak van een van de initiatiefnemers van dit plan, was het de beurt aan Ankie Wassing, Gertia Bloemen en Frans Thijssen om het lintje door te knippen.

Van protest naar succes

Hiermee komt een einde aan een proces dat begon met een protestactie toen de gemeente onverwacht alle speeltoestellen weghaalde. Na een handtekeningenactie in de buurt zei de gemeente toe dat er gekeken zou worden of er nog tweedehands speeltoestellen voor handen waren om terug te plaatsen. Helaas waren er geen tweedehands speeltoestellen meer in opslag bij de gemeente waardoor het proces langer ging duren. Er ging een winter overheen maar nu zijn er drie splinternieuwe speeltoestellen geplaatst.

Omdat de DGG het belangrijk vindt dat elke wijk en elke buurt een ontmoetingsplek heeft sprong DGG-raadslid Frans Thijssen op de bres voor deze speeltuin. Met succes zo is gebleken. “Het is voor kinderen belangrijk om samen op een veilige plek te kunnen spelen”, aldus Frans Thijssen, zelf jaren werkzaam geweest in het onderwijs in de Skandia. “Nu er weer speeltoestellen staan wordt dit veldje weer automatisch een plaats waar kinderen en ouders elkaar treffen en dat is belangrijk voor de leefbaarheid van de buurt.”

De DGG is blij dat het op een constructieve wijze heeft kunnen bijdragen aan de totstandkoming van deze speeltuin. Kan de DGG u ergens mee helpen, schroom dan niet om ons te benaderen of bezoek ons maandelijks spreekuur op de zaterdagmorgen.