Nieuws

DGG-wethouder steekt Budo vereniging De hechte Band een helpende hand toe.

Budo

Niet stormbestendig

In coronatijd zijn er veel verenigingen met al hun vrijwilligers die, binnen de mogelijkheden die de overheid biedt, activiteiten te organiseren. Budovereniging De Hechte Band is zo’n vereniging die steeds weer laat zien veel creativiteit aan de dag te leggen om hun leden in beweging te houden.

Op het sportpark aan de Oudvensestraat in Mierlo hadden ze een grote tent neergezet zodat er buiten gesport kon worden. Echter het noodlot sloeg toe tijdens de storm onlangs. De tent die “stormbestendig” was volgens de documenten en verkoper, werd volledig aan flarden gescheurd en materialen werden ernstig beschadigd of onbruikbaar.

Helpende hand van de DGG-wethouder en dank aan de vele vrijwilligers

Dankzij de razendsnelle inzet van vrijwilligers en het bestuur werd in no-time geld ingezameld voor een  nieuwe tent. Deze staat inmiddels. Een prachtig resultaat. Onze wethouder Peter Looijmans heeft woorden van respect uitgesproken voor de vereniging en de vrijwilligers. Daarnaast heeft hij ervoor zorg gedragen dat de gemeente de oude tent afgevoerd heeft en heeft de gemeente een kleine financiële bijdrage gedaan om een deel van de schade aan vernielde materialen te vergoeden.

Wij van DGG vinden het belangrijk dat verenigingen in deze moeilijke tijden hulp verdienen als dat nodig is. Onze wethouder zal zich daarvoor blijven inzetten en wij horen graag van u als u denkt dat de gemeente ergens mee zou moeten helpen.