Nieuws

DGG-fractie is in gesprek geweest met de filiaalmanager van AH naar aanleiding van zorgen over tijdelijke sluiting.

AH

Zoals enkele dagen geleden bericht, maakt de DGG zich zorgen over de voorgenomen tijdelijke sluiting van de AH aan de Eindhovenseweg. Wat betekent dat voor de drukte bij de andere supermarkten? Dit terwijl juist nu aan ons gevraagd wordt om afstand te houden waardoor er minder mensen tegelijk in een supermarkt aanwezig mogen zijn.

Naar aanleiding van dit bericht van de DGG heeft en gesprek plaats gevonden tussen de DGG en de filiaalmanager van de AH aan de Eindhovenseweg. Het was een goed gesprek.

Jammer dat de geplande sluiting niet verplaatst is.

Tijdens dit gesprek heeft de filiaalmanager uitgelegd wat de overwegingen zijn van AH. AH verbouwt winkels op het moment dat ze aan het einde van hun levenscyclus zijn en op die manier is ongeveer een jaar geleden begonnen met het plannen van de verbouwing van AH Eindhovenseweg. De noodzaak is er onder anderen in gelegen dat de koelingen op hun laatste benen lopen en aangepast moeten worden.

Toen de corona crisis begon is door het management van AH de situatie opnieuw bekeken en men was van mening dat er voldoende mogelijkheden zijn voor de mensen in Geldrop om boodschappen te doen. Tijdens deze verbouwing wordt er zelfscan in de winkel geplaatst, wat juist in deze tijd van corona heel belangrijk is. Omdat de sluiting slechts kort is (10 dagen) vindt men het acceptabel om de verbouwing doorgang te laten vinden.

De fractie van de DGG snapt de argumenten van het management van de AH maar de DGG is van mening dat juist nu met de nieuwe beperkingen waarbij het aantal klanten per vierkante meter nog verder is teruggebracht, het van belang is om zoveel mogelijk ruimte te houden voor het doen van boodschappen. De DGG vindt het dan ook jammer dat de geplande sluiting niet verplaatst is naar een later tijdstip.