Nieuws

DGG verbaasd over afzeggen debat door Samen, GroenLinks en D66.

debat

D66 de partij van de transparantie, GroenLinks de partij voor openbare discussie, SAMEN de partij voor samenwerking, geen van drieën willen ze nog langer in debat over de kadernota. Zo blijkt uit een verklaring die de drie partijen vandaag uitgegeven hebben. 

DGG is voorstander van transparante open lokale politiek waarbij ze op onderwerpen wil samenwerken met zoveel mogelijk andere partijen. Een openbaar debat past daar helemaal in. DGG is verbaasd over het afzeggen van het debat.

Wij zijn klaar voor het debat!

https://www.dgg-geldrop-mierlo...Als belangrijkste reden voor het niet langer willen debatteren geven de drie partijen aan dat de andere vijf partijen niet in debat zouden willen. Voor de DGG klopt deze redenering niet. Wij waren juist verheugd dat we door alle drie de partijen uitgedaagd waren te debatteren over diverse onderwerpen zoals wijkontwikkeling en groene wijken. Op geen enkel moment hebben we aangegeven niet te willen debatteren in tegendeel we hebben het idee voor de debatten altijd ondersteund.

Samen met onze coalitiepartners CDA en DPM hebben we eerder vandaag gereageerd op de verklaring van SAMEN, GroenLinks en D66.

Wij roepen SAMEN, GroenLinks en D66 op hun debatthema’s te handhaven en in discussie te gaan over de aangedragen thema’s. Dat is in onze ogen politiek voeren op inhoud. Geen loze kreten in de krant maar concrete feiten en meningen. Daar hebben onze inwoners wat aan.  Wij zijn klaar voor het debat!