Nieuws

Succesvolle infomiddag kandidaten Jongerenraad

Op 31 januari zijn de eerste kandidaten voor de Jongerenraad bij elkaar gekomen. Zij kregen meer informatie over de Jongerenraad en hun rol als adviesvanger. 

Rol van de Jongerenraad

Fractieassistent Serkan Yarangümeli legde aan de jongeren uit wat de gemeenteraad van hen verwacht en welke vragen de Jongerenraad kan verwachten van de gemeenteraad. Ook kunnen de jongeren ongevraagd advies geven aan de gemeenteraad over onderwerpen die zij belangrijk vinden en waarover zij goede ideeën hebben.

Adviesvangers

De leden van de Jongerenraad gaan in gesprek met leeftijdsgenoten in Geldrop-Mierlo, om te horen wat zij belangrijk vinden. De leden van de Jongerenraad worden daarom opgeleid tot Adviesvangers. Ze volgen een korte training om samen met een andere adviesvanger (minimaal 1 keer) een brainstormsessie te begeleiden voor een groep of een klas. Hiervoor krijgen ze een certificaat.

Aanmelden en meer informatie

De gemeente is nog op zoek naar leden voor de Jongerenraad! Wil je jezelf aanmelden? Of wil je graag wat meer informatie? Kijk dan op  https://raad.geldrop-mierlo.nl/gemeenteraad/publicatie/jongerenraad.