Nieuws

DGG-wethouder Peter Looijmans: In oktober gebeurden er een aantal mooie dingen.

peter

Padel

Op het gebied van Sport en Bewegen gebeurden er in oktober een aantal mooie dingen. De padelbanen zijn officieel geopend bij Tennisvereniging De Mast. Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee een mooie aanvulling hebben op ons sport- en spelaanbod in onze gemeente. Andere tennisverenigingen die dit mooie spelletje op hen complex willen gaan we daarbij faciliteren. Zoals u misschien op tv of uit de krant hebt vernomen is het geluid bij deze sport wel een aandachtspunt. Samen met de vereniging en de omwonenden besteden we hier dan ook “aan de voorkant” maximaal aandacht aan om problemen achteraf te voorkomen.

40e Concours Hippique Geldrop

Dit jaar werd voor de 40e! keer het Concours Hippique Geldrop gereden. 18 dagen lang werden er wedstrijden georganiseerd in manege Meulendijks. Uiteraard ben ik daar een kijkje gaan nemen en heb ik kunnen genieten van een mooie wedstrijd. Een evenement dat weliswaar op Heezer grondgebied wordt verreden maar waar we als Geldrop-Mierlo ook trots kunnen zijn.

Zwemkampioene. Marrit Steenbakkers

Binnen onze gemeente woont een groot zwemkampioene. Marrit Steenbakkers die traint bij P.S.V. in Eindhoven woont in Geldrop.  Op het EK zwemmen in Rome heeft zij 7 medailles gewonnen waarvan 4x goud. Een superprestatie. Samen met de Burgemeester hebben we haar dan ook in de bloemetjes gezet en veel succes gewenst richting WK en Olympische Spelen.

wever

Weverijmuseum

In de maand oktober is een raadsvoorstel om het Weverijmuseum te ondersteunen door middel van een interim beroepskracht aan te stellen door de Raad unaniem aangenomen. Een mooi succes dat er toe moet leiden dat we nog tot in de lengte van jaren van dit mooie museum kunnen genieten.

Hart voor een Hart.

Op 18 oktober hebben we afscheid genomen van twee bestuursleden en twee leden van de Raad van Toezicht van de Stichting Hart voor een Hart. Deze stichting zorgt er al 12 jaar voor dat er in Geldrop-Mierlo ongeveer 50 AED’s 24/7 operationeel zijn. Belangrijk werk dat met veel deskundigheid en passie door de afscheidnemende mensen is uitgevoerd. Gelukkig is het ons ook gelukt om opvolging te vinden zodat dit belangrijke werk voortgezet kan worden.