Nieuws

Grote onrust in wijk Hulst over weghalen speeltoestellen in verband met het nieuwe speeltuinenplan

spelen hulst

Rond de kerstdagen Is de DGG benaderd door een aantal bewoners van de wijk Hulst. Er was grote onrust in de wijk Hulst ontstaan, omdat direct omwonende van de speeltuintjes in de wijk een brief van de gemeente hadden gekregen dat de speeltoestellen deze weken weggehaald gaan worden. De bewoners begrijpen niet dat dit gebeurt terwijl we midden in een strenge lock-down zitten waar de kinderen niet naar school toe kunnen en ze daardoor nog vaker buiten spelen in de speeltuintjes.

Speeltuintjes in Hulst worden veel gebruikt.

Volgens de bewoners wordt er in alle speeltuintjes erg veel gebruik gemaakt van alle speeltoestellen. Het zou volgens hen zonde zijn om deze allemaal te verwijderen en te vervangen.

In de nieuwe plannen van de gemeente staan de speeltoestellen er niet meer tussen, terwijl volgens de bewoners juist zo'n goede combinatie gemaakt kan worden van de huidige speeltoestellen met de nieuwe meer uitdagende speelplekken. Net zoals bijv. in Mierlo gedaan is. De bewoners dachten dat dit ook de bedoeling was.

In deze wijk wonen erg veel gezinnen met kinderen. De meeste bewoners hebben ook juist voor deze wijk gekozen vanwege de vele veilige speelgelegenheden voor de kinderen. Een groep wijkbewoners wil graag in actie komen om te voorkomen dat de speeltoestellen op korte termijn weggehaald worden en kennelijk niet meer teruggezet worden.

Bewoners gaan in gesprek met de gemeente

Ook de buurtvereniging horen heeft de vraag gesteld waarom er gekozen is om de speeltoestellen juist nu al weg te halen en waarom er gekozen is om deze niet meer terug te plaatsen.

De DGG heeft daarop actie ondernomen en aan het college gevraagd om met de bewoners in gesprek te gaan. Begin volgende week hebben de verontruste bewoners van Hulsteen gesprek met de gemeente om zo exact in beeld te krijgen wat de bezwaren zijn. Op basis van dit gesprek, gaat de gemeente bepalen wat de vervolgstappen zijn. De DGG blijft dit proces nauwlettend volgen.