Nieuws

Henk Dielis:

Henk Dielis

Nieuwe boerderij op Genoenhuis?

Het is me deze week enkele keren overkomen: tijdens het uitlaten van mijn hondjes kwam ik mensen tegen die me feliciteerden met onze overwinning in de gemeenteraadsverkiezingen: “Magnifiek dat jullie weer de grootste zijn geworden!”  Vrijwel onmiddellijk gevolgd door de vraag: “Weet je al wat eer hier op Genoenhuis met die boerderij gaat gebeuren?”

Frustrerend is dat je, als pas weer gekozen raadslid, hier geen directe antwoorden op hebt.

Bedoeld wordt de plannen omtrent de vestiging van een stadsboerderij ergens op Genoenhuis. Hierover is op dit moment nog niets met zekerheid te zeggen. Maar de zorgen hierover bij de bewoners zijn erg groot en de onzekerheid hierover doet hier ook geen goed aan. “Er is toch een enquête over gehouden! Wat is de uitkomst daarvan?” Terechte vragen en evenzeer terechte zorgen. Verwezen wordt naar de distributiecentra die er in Nuenen dreigen gebouwd te worden: “Wat denk je van de verkeersbewegingen die zo’n boerderij hier met zich meebrengt?” Je moet er inderdaad niet aan denken hoe dat moet gaan met dat smalle straatje de Genoenhuis, waar auto’s sowieso al bijna de berm in moeten als ze elkaar passeren. “Moeten die bomen dan ook al gekapt worden?”

Allemaal terechte vragen van buitengewoon bezorgde inwoners. Frustrerend is dat je, als pas weer gekozen raadslid, hier geen directe antwoorden op hebt en tegen die mensen niets anders kunt zeggen dat je die zorgen deelt en de zaak goed in de gaten beloofd te houden. Het zou buitengewoon jammer zijn als er, behalve die stadsboerderij, nog meer gebouwd gaat worden in dit mooie gebied waar elk jaar kieviten nestelen, ooievaars en reigers foerageren en het geluid van de buizerd boven de weilanden klinkt: “Je moet het niet willen dat hier nog meer gebouwd gaat worden!”