Nieuws

De maand van DGG-wethouder Peter Looijmans

Molen Mierlo

Sport

In maart stonden er weer veel sport gerelateerde thema’s op de agenda.

Wereldkampioen zwemmen uit Geldrop

Zoals u misschien weet hebben we na Pieter van den Hoogenband weer een wereldkampioen zwemmen woonachtig in onze gemeente. Te weten Marrit Steenbergen. In Melbourne won zij goud op de 100 meter wisselslag en nog drie bronzen medailles. Uiteraard hebben we Marrit namens het gemeentebestuur in de bloemetjes gezet.

Sportgala

Op vrijdag 24 maart hebben we samen met onze Sportraad en LEEF (buurtsportcoaches) een mooi sportgala georganiseerd in de Weeffabriek. Het gala was druk bezocht en in vijf verschillende categorieën hebben we een aantal personen en verenigingen in het zonnetje mogen zette

Nieuw hekwerk voor de molen in Mierlo

Bestaanszekerheid

In de commissie Samenleving is de actualisatie van het armoedebeleid aan de Raad aangeboden. Dit thema is uitermate actueel en voor veel inwoners van belang. We willen als gemeente zoveel als mogelijk op basis van vertrouwen met onze inwoners op zoek naar uitwegen uit armoede en, beter nog, zien hoe we armoede kunnen voorkomen. We gaan dit onderwerp de komende jaren stevig inzetten om ervoor te zorgen dat niemand buiten de boot valt in onze gemeente.

Cultuur

Op cultureel gebied zijn er veel ontwikkelingen. Met name de (financiële) toekomst van de Weeffabriek (voorheen Hofdael) is momenteel een belangrijk onderwerp van gesprek. We willen naar een situatie waarin de Weeffabriek structureel geholpen wordt met voldoende middelen voor de taken die er uitgevoerd moeten worden.

In de tussentijd gaan de activiteiten gewoon door. Zo mocht ik recent aanwezig zijn bij het jubileumconcert van Zang & Vriendschap en het lenteconcert van Melodia. Erg mooi om te zien hoeveel mensen plezier beleven aan hun hobby en hoe zij door mooie optredens het publiek laten genieten.

In Mierlo gebeuren vergelijkbare initiatieven in o.a. het Patronaat. Ook daar mocht ik aanwezig zijn in een volle zaal bij een film over een shanty koor (Fishermans Friend) met een optreden van ons eigen Mierloos shantykoor The Salty Dogs. Geweldige sfeer!

Nieuw hekwerk voor de molen

Met het college zijn we afgelopen maand in een tijdelijke escaperoom geweest. Deze escaperoom die ook door inwoners goed bezocht is, ging over ondermijning en de gevaren daarvan. Erg leerzaam om aan den lijve te ervaren hoe dit onderdeel van de onderwereld er uit ziet.

In het kader van NL Doet zijn we dit jaar in Mierlo de handen uit de mouwen gaan steken. Ik was te gast bij Het Saam, de dorpswerkplaats, om samen met de collega’s onder goede begeleiding, een nieuw hekwerk te maken voor de molen in Mierlo. Mooi project met een zichtbaar resultaat in het centrum van Mierlo.