Nieuws

DGG-wethouder Peter Looijmans op werkbezoek bij fietsproject bij Het Laar

het laar

Werkbezoek.

Het fietsproject waarbij cliënten van dagbestedingscentrum Het Laar fietsen een tweede leven geven door ze te repareren bestaat al 10 jaar. Wethouder Peter Looijmans bracht een werkbezoek aan dit mooie maatschappelijk en duurzaam verantwoorde project.

Al sinds 2011 heeft de gemeente met Het Laar (werk)afspraken gemaakt over de zorg- en bewaarplicht voor gevonden fietsen. Het Laar bewaart de fietsen gedurende de wettelijke bewaartermijn en knapt ze daarna op of gebruikt onderdelen. Daarna worden de fietsen verkocht of weggegeven aan een goed doel.

Tweede leven voor fietsen.

Ook fietsen die bijvoorbeeld tijdens een fietsruimactie bij het station als wrak of langdurig of foutgeparkeerde fiets worden aangemerkt, gaan naar Het Laar. Maar ook bromfietsen en scooters die lange tijd onbeheerd in de openbare ruimte worden aangetroffen, komen daar uiteindelijk terecht.

Op 21 januari bracht DGG-wethouder Peter Looijmans een werkbezoek aan Het Laar. Hij werd door een vertegenwoordiging van Lunet rondgeleid naar de opslag van de vele fietsen en kreeg van een aantal cliënten in de fietswerkplaats toelichting over hun werkzaamheden. Speciale aandacht was er voor begeleider van het eerste uur, Michael van den Burg. Hij gaat binnenkort met pensioen maar is als begeleider van het fietsproject al vanaf het begin van groot belang voor het succes!