Nieuws

DGG-prominent Huub van den Eijnden overleden.

Huub

Huub was een sociaal bewogen lokaal gemeenteraadslid!

Op 19 juni 2022 ontvingen wij het droevige bericht dat Huub van den Eijnden was overleden. Huub is oud-raadslid van Geldrop en van Geldrop-Mierlo en was tot zijn overlijden prominent DGG-lid.

Huub was van 1986 tot 2003 raadslid van de gemeente Geldrop. Na het samengaan van Geldrop en Mierlo was Huub van 2004 tot 2014 lid van de gemeenteraad Geldrop-Mierlo.

Huub is altijd namens een lokale partij raadslid geweest, als laatste voor OGM, daarvoor was hij fractievoorzitter van Geldrops Belang. "Je zegt wat je doet en doet wat je zegt" was altijd zijn motto. Als raadslid af zag je Huub overal en altijd met een blocnote en pen bij de hand. Elk opvallend moment werd zorgvuldig genoteerd. Hij was gekend als een vriendelijk en sociaal bewogen mens. Huub kreeg in 2010 een Koninklijke onderscheiding al zijn inzet voor de inwoners van Geldrop.

“Ik sta er op en ik sta erachter”

In 1983 splitste zich een deel van de toenmalige DGG-fractie af en ontstond Geldrops Belang. Het was Huub die zich samen met Jan van Bussel, wijlen Frans Stoef en anderen van de DGG afwendde en hij werd de voorman van de nieuwe lokale partij. Na de samenvoeging van Geldrop en Mierlo ging Geldrops Belang op in Onafhankelijk Geldrop-Mierlo (OGM).

Toen de OGM-raadsleden later besloten om zich aan te sluiten bij de DGG werd ook Huub weer verenigd met de DGG. Na het samenbrengen viel het eenieder bij de ledenvergaderingen weer op als Huub zich installeerde. Zijn bekende blocnote lag weer als een steun voor hemzelf voor zich en af en toe noteerde hij weer als vanouds zijn opvallende gebeurtenissen! Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen stond Huub op de lijst van de DGG als lijstduwer. Er werd voor de campagne een filmpje gemaakt en ook toen bleek dat zijn strijdbaarheid nog steeds aanwezig was. “Ik sta er op en ik sta erachter” sprak hij om aan te geven waarom hij op de DGG-lijst stond. Dit natuurlijk op geheel eigen wijze en in totale afwijking van het script.

Herinnering aan Huub

Willem Berkers, DGG-er van het eerste uur, heeft nog recente herinneringen aan Huub: “De laatste jaren zagen we Huub vaak een groot ommetje maken, te voet en in goede conditie liep hij vanaf thuis richting het centrum en maakte her en der een praatje. Bets en ik kwamen hem dan regelmatig tegen en soms vond hij het leuk om in het centrum te lunchen, zijn voorkeur was telkens in de Langstraat bij het restaurant met de fantastische bediening van gehandicapten. Daar ontspande hij zich dan uitermate, we konden dan vrijuit gezellig praten over de streken van de kop van Elten, de avondjes met de gemeente waar Frans Stoef de konijnen leverde en we met het college en de raad werkoverleg hadden.”

We zullen Huub missen en kijken vol bewonderding terug op zijn gedrevenheid en gevoel voor sociale rechtvaardigheid.