Nieuws

Helpt u ook mee bij de bestrijding van de Eiken Processie Rups

epr

Helpt u ook mee bij de bestrijding van de Eiken Processie Rups

Dit jaar heeft de gemeente de bestrijding van de Eiken Processie Rups dit jaar hoog opgeschaald. Bijna alle eiken in Geldrop-Mierlo worden behandeld en er zal hierdoor veel minder overlast zijn is de verwachting.

Een aantal bomen die op plaatsen staan waar bestrijding niet gewenst is (bijvoorbeeld die staan in een vlinderroute) zijn niet behandeld. Als hier overlast van nesten die in bomen wordt ervaren worden deze door de buitendienst van de gemeente zo snel mogelijk weggezogen.

Wat kunt u doen?

Wat kunt u doen om samen met de gemeente de Eiken Processie Rups op een natuurlijke en duurzame manier te bestrijden.  U kunt Nestkastjes hangen ten behoeve van de mezen (de natuurlijk vijand van de Eiken Processie Rups) deze kunt u aanvragen bij de gemeente en deze worden dan bij u thuisbezorgd. U kunt minder maaien, in hoog gras komen meer organismen voor die een natuurlijke vijand zijn voor de Eiken Processie Rups. En u kunt bloemen zaaien in uw tuin. Dit verhoogt de biodiversiteit.

Wat niet verstandig is dat is plastic wikkelen om de bomen, dit heeft namelijk geen zin. De eikenprocessierups blijft bovenin de boom, pas bij extreme hitte gaan ze grondnesten maken.

Heeft u ondanks alle maatregelen nog overlast. Bel dan naar de klachtenlijn van de gemeente en laat de bestrijding over aan de professional.