Nieuws

Bijeenkomst gebiedsproces Gijzenrooij in gemeenschapshuis Zesgehuchten

gijzenrooij

Cultuurlandschap

Gijzenrooi is een waardevol kleinschalig agrarisch cultuurlandschap rondom de Gijzenrooise Zegge. Het Brabants Landschap en gemeente Geldrop-Mierlo zijn de grootste grondeigenaren in het gebied. De gemeente wil dit bijzondere landschap versterken en nog beter beleefbaar maken. Dat wil de gemeente doen samen met omwonenden, betrokken gebiedspartners en inwoners.

Streefbeeld voor Gijzenrooi

Doel van het gebiedsproces Gijzenrooi is om te komen tot een streefbeeld voor Gijzenrooi dat richting geeft aan de toekomstige ontwikkeling van het gebied. Uitgangspunt daarbij is dat we het unieke landschap van Gijzenrooi willen versterken. Het streefbeeld zal later dit jaar voor vaststelling aan de raad worden voorgelegd.

Om tot een breed gedragen streefbeeld te komen voert de gemeente gesprekken met  ketenpartners, belanghebbenden en inwoners van het gebied. Op 18 mei vond er een bijeenkomst plaats voor inwoners. De bijeenkomst was bedoeld voor alle inwoners van Geldrop-Mierlo.

Tijdens de bijeenkomst werd een korte presentatie gegeven en daarna werd met de aanwezigen in kleine groepen met elkaar gesproken over de mogelijkheden van dit gebied en is er gelegenheid om ideeën kenbaar te maken en vragen te stellen.

De DGG houdt dit gebiedsproces nauwlettend in de gaten. Heeft u vragen of opmerkingen hier over laat het ons dan weten via info@dgg-geldrop-mierlo.nl