Nieuws

Aanleg glasvezel Gijzenrooij zeker gesteld door opmerkingen en amendement DGG

Gijzenrooij

Minimum aantal teruggebracht naar acht.

De aanleg van glasvezel op Gijzenrooij gaat bijna zeker door. Moesten er in eerste instantie 10 van de 12 adressen meedoen om de aanleg door te laten gaan nu is dat teruggebracht naar 8 adressen en deze hebben zich al bij de gemeente gemeld.

Opmerkingen in de commissie en amendement.

Toen het voorstel van de wethouder in de commissie ruimte aan de orde was heeft de DGG aangegeven dat de grens van 10 deelnemers te hoog was. Als het aan de DGG ligt gaat de aanleg door ook met minder deelnemers. De inwoners van Gijzenrooij wachten al te lang op de glasvezel. Nu het geregeld kan worden moet het niet afhangen van het aantal deelnemers.

Om deze wens kracht bij te zetten diende de DGG samen met GroenLinks en de PvdA een amendement in om bij een minimum van 5 deelnemers de aanleg al laten doorgaan. En dat had effect, de wethouder kwam met een aanpassing van het voorstel naar minimaal 8 deelnemers en hij vertelde er meteen bij dat deze 8 mensen zich al gemeld hadden bij de gemeente. Daarbij zegde hij in de toe dat mocht dit aantal niet gehaald worden hij terugkomt naar de raad zodat we het aantal alsnog kunnen bijstellen.

De DGG is tevreden dat nu de bewoners van Gijzenrooij eindelijk glasvezel krijgen en dat het niet zoals in het verleden met andere projecten in dit gebied bij beloftes gebleven is.