Nieuws

Ook een waardebon voor de aanschaf van energiebesparende producten voor huurders in Geldrop-Mierlo.

energiebon

Bon in de bus

In oktober en november vorig jaar werden brieven, in een envelop van de gemeente Geldrop-Mierlo, bezorgd met daar in een waardebon van € 70,- voor de aanschaf van energiebesparende producten, zoals LED-lampen, tochtstrips, folie voor achter de verwarming e.d. Het viel de DGG op dat de brieven geadresseerd waren aan de eigenaar van het adres. Bij de navraag bij inwoners die een huis in onze gemeente huren bleek dat zij als huurder geen brief ontvangen hadden. Dat verbaasde de DGG en daarom heeft zij er vragen over gesteld.

Goed nieuws voor de huurders in Geldrop-Mierlo

Er is nu goed nieuws voor de huurders in onze gemeente. Op 16 november 2020 is de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) geopend. Binnen deze regeling kunnen ook middelen verkregen worden voor huurders.

De gemeente heeft daarom meteen 16 november een aanvraag ingediend om een soortgelijke waardebonactie als voor de woningeigenaren in de gemeente ook voor huurders op te zetten. Daarnaast is ook budget aangevraagd om energieadviezen aan huurders aan te kunnen bieden.

De gemeentelijke aanvraag is 22 december toegekend. Dit betekent dat het rijk de gemeente een bedrag van € 370.000 heeft toegezegd. Hiermee gaat de gemeente dit jaar een waardebonactie specifiek voor huurders opzetten. De gemeente verwacht wel dat er minimaal twee maanden voorbereidingstijd nodig is voor het vaststellen van de subsidieregeling en om opdracht te verlenen voor de uitvoering van de regeling. Maar dan kunnen ook de huurders in onze gemeente een waardebon verwachten.