Nieuws

Vraag nu je energietoeslag aan!

energiearmoede

Wie krijgt de energietoeslag automatisch?

Door de stijgende gasprijzen kunnen veel huishoudens in Geldrop-Mierlo met een laag inkomen de energierekeningen moeilijk betalen. Dit noemen we ook wel energiearmoede. Om dit tegen te gaan ontvangt de gemeente vanuit het Rijk eenmalige compensatiebedrag van €800,- voor huishoudens met een laag inkomen. 

Huishoudens in Geldrop-Mierlo met een laag inkomen die bij de gemeente bekend zijn krijgen de energietoeslag automatisch. Heb je een bijstandsuitkering of IOAW-uitkering van Senzer dan hoeft je niets te doen. Ook de huishoudens die gebruik maken van bijzondere bijstand voor welzijnsactiviteiten, schoolkosten of collectieve zorgverzekering hoeven zich niet aan te melden bij de gemeente omdat ook zij automatisch een oproep krijgen vanuit de gemeente. In mei werd de eerste groep gerechtigden al uitbetaald.

Wanneer kun je de energietoeslag aanvragen?

Heb je een laag inkomen (tot 120% van de bijstandsnorm) en heb je de energietoeslag niet automatisch gekregen, dan kunt u de energietoeslag aanvragen. In de onderstaande tabel staat aangegeven hoe hoog het (gezamenlijk) inkomen in het huishouden mag zijn. Vanaf juni 2022 kan de energietoeslag worden aangevraagd.

Is je netto-inkomen per maand exclusief vakantietoeslag niet hoger dan de hieronder genoemde bedragen dan kun je de energietoeslag aanvragen.

Alleenstaande                                                                                           € 1.244,54

Alleenstaande met AOW                                                                           € 1.382,89

Alleenstaande ouder (thuiswonende kinderen tot 18 jaar)                      € 1.600,13

Alleenstaande ouder met AOW (thuiswonende kinderen tot 18 jaar)      € 1.685,24

Gehuwd/samenwonend                                                                            € 1.777,92

Gehuwd/samenwonend met AOW                                                            € 1.872,49

Heb je nog vragen met betrekking tot de aanvraag energietoeslag dan kunt u terecht op de website van de gemeente Geldrop-Mierlo. Vind je dit moeilijk? Dan kan de DGG je daarbij ondersteunen. Mail naar info@dgg-geldrop-mierlo.nl

Door de stijgende gasprijzen kunnen veel huishoudens in Geldrop-Mierlo met een laag inkomen de energierekeningen moeilijk betalen. Dit noemen we ook wel energiearmoede. Om dit tegen te gaan ontvangt de gemeente vanuit het Rijk eenmalige compensatiebedrag van €800,- voor huishoudens met een laag inkomen. Heb je een laag inkomen (tot 120% van de bijstandsnorm) en heb je de energietoeslag niet automatisch gekregen, dan kunt u de energietoeslag aanvragen.