Nieuws

DGG wil meer aandacht voor leefbaarheid in Braakhuizen Zuid

In de afgelopen commissievergadering werd het wijkontwikkelingsplan Braakhuizen-Zuid voorgelegd aan de raad. De DGG vindt dat in dit plan veel aandacht is geschonken aan de gebouwen in de wijk waaronder de kerk. Echter, is een wijkontwikkelingsplan meer dan alleen gebouwen slopen, verplaatsen of opnieuw bouwen. Het gaat om sociale ontwikkeling en meer leefbaarheid in de wijk.

DGG is van mening dat in het wijkontwikkelingsplan te weinig aandacht wordt besteed aan de leefbaarheid in de wijk. Denk daarbij aan de cohesie (samenhang), de veiligheid, maar ook de verdraagzaamheid voor nieuwe idee├źn. Wat gaat het college doen om de leefbaarheid te verbeteren?

De projectgroep uit de wijk heeft samen met betrokkenen de eerste stap gezet om de leefbaarheid te herstellen, maar dat is nog niet voldoende. In het plan wordt niet vermeld welke stappen het college gaat ondernemen om de TMSG te huisvesten aan de Bleekvelden. Wordt het TMSG nog serieus genomen in dit proces? De DGG vindt dat hier snel duidelijkheid over moet komen.

DGG is de eerste partij in de gemeente Geldrop-Mierlo die het initiatief heeft genomen om een wijkontwikkelingsplan in de gemeente door te voeren. Na een lange en intensief proces ligt er nu eindelijk een concept plan klaar voor de wijk Braakhuizen-Zuid. De DGG omarmt wijkontwikkelingsplannen en willen dit soort prachtige initiatieven stimuleren in alle wijken in onze gemeente!