Nieuws

DGG stelt vragen over verdwijnen Beeld van vrouw met auto (Grenzeloos) van Carla Rump.

Onlangs is aan de Molenstraat een zuil geplaatst in het kader van het thema verbinden (de textielroute) in het centrum van Geldrop. Deze zuilen zijn ook op andere locaties in het centrum geplaatst. Het bijzondere aan de locatie aan de Molenstraat is dat deze zuil exact op de plaats van het beeld van de vrouw met auto (Grenzeloos) geplaatst is. Dit kunstwerk van Carla Rump heeft hiervoor moeten wijken. Dit terwijl er in de omgeving voldoende ruimte is om de zuil te plaatsen, zonder dat het beeld verwijderd had behoeven te worden.

Het verwijderen van het beeld heeft onder de bevolking veel commotie veroorzaakt en ook op de sociale media hebben velen zich niet onbetuigd gelaten. De DGG wil daarom pleiten om de zuil te verplaatsen en het beeld weer op zijn originele plaats terug te zetten.

Al eerder is er commotie geweest rondom het verplaatsen en weghalen van kunstwerken in onze gemeente. Bij die gelegenheden is door het gemeentebestuur aangegeven dit in de toekomst anders c.q. beter te willen doen.

Het hier bedoelde beeld heeft een historie en is door de bevolking uitgekozen om op de betreffende plaats te staan. Om het nu te verwijderen zonder verder mededeling of burgerparticipatie vindt de DGG niet getuigen van het Nieuwe Werken waarbij participatie een belangrijk thema is en de DGG vindt het ook niet passen bij de aandacht voor cultuur in het kernprogramma van de collegepartijen.

Bent u ook van mening dat het beeld terug moet? Laat het ons weten via info@dgg-geldrop-mierlo.nl