Nieuws

DGG maakt zich zorgen over mogelijke nieuwe functie van NH hotel Geldrop

NH hotel

Onlangs heeft de Spaanse hotelketen NH heeft twee hotels uit de regio verkocht. Het gaat om het hotel in Best met 68 kamers en die in Geldrop met 131 kamers. Wie de koper is, zegt de woordvoerder van de hotelketen niet. Volgens het ED zou de nieuwe eigenaar er arbeidsmigranten willen vestigen.

De DGG maakt zich zorgen over de gevolgen die het zou hebben voor de buurt en de gemeente als er veel arbeidsmigranten gehuisvest zou worden in het NH hotel. De DGG heeft het college van B&W dan ook gevraagd om heel goed naar deze situatie te kijken.

De gemeente heeft verantwoordelijkheid voor arbeidsmigranten en moet er dus voor zorgen dat zij goed terecht komen. En daarom heeft de gemeente al verschillende plekken waar arbeidsmigranten verblijven. Arbeidsmigranten in een zo’n groot pand plaatsen lijkt de DGG niet verstandig. Het is beter voor de integratie om arbeidsmigranten in kleinere groepen in te delen.

Tot op heden is er nog geen informatie over de daadwerkelijke voornemens van de nieuwe eigenaar van het hotel. Er is ook nog geen formele aanvraag om het hotel een andere bestemming te geven. De DGG houdt de situatie goed in het oog.